Conservar les dents és l’objectiu principal del dentista. Les càries, però, tan habituals avui en dia pels hàbits de consum, poden provocar que acabem perdent una peça dental. Els empastaments o obturacions i les endodòncies, el què normalment diem “matar el nervi” poden evitar la falta de peces dentals.

Preguntes Freqüents

La presència de bacteris a la boca provoca que es generin plaques de carrall o “sarro” a la superfície dental. Aquests bacteris produeixen àcids que destrueixen els teixits de les dents, el que s’anomena càries.

Es tracten mitjançant empastaments o obturacions. Després d’anestesiar localment la zona a tractar s’elimina la càries i es neteja la part danyada de la dent. A continuació es col·loca el material d’obturació, omplint el buit deixat per la càries i respectant la forma i color de la dent a tractar.
Un cop finalitzat es poleix l’empastament per ajustar-lo a la mossegada del pacient.

A la clínica només utilitzem resina o composite, ja que aquests materials no presenten elements tòxics, com si fan els empastaments metàl·lics, i imiten molt bé el color de la dent, permetent millors resultats estètics.

Depèn del cas els empastaments poden durar més o menys temps, amb un màxim d’aproximadament 10 anys.

Quan la càries ha perforat l’esmalt i la dentina deixant al descobert el teixit polpar (nervi).
En cas de ruptura per traumatisme
Davant l’existència d’una malaltia periodontal

Normalment els símptomes són hipersensibilitat al fred o a la calor i/o dolor intens, tot i que en algunes ocasions es poden no presentar símptomes.

Correcte. Per això és necessari reconstruir la dent mitjançant una funda o corona.

Mitjançant l’endodòncia s’elimina la part tova (polpa o nervi) de la dent per evitar la pèrdua de la mateixa. Un cop realitzada, el dentista omple aquest conducte i reconstrueix la corona. En funció dels conductes que s’hagin d’eliminar durant el tractament, ja que hi ha peces que tenen més d’una arrel, com ara els queixals, parlarem d’endodòncies uni o multiradiculars. En el primer cas estem matant un nervi i en el segon cas estem eliminant dos o tres conductes o nervis.