Els problemes de la geniva i els teixits que suporten les dents és important tractar-los des d’un inici, ja que poden afectar la salut i resistència, així com l’estètica general de la boca. Nosaltres cuidem que aquestes zones es mantinguin sanes i amb el millor aspecte.

Preguntes Freqüents

Els bacteris són la causa més freqüent que pot provocar malalties a la geniva. La mala higiene dental pot produir que s’acumulin bacteris a la superfície de la dent i a l’espai gingival, formant placa bacteriana. Quan aquesta creix poden produir lesions periodontals que de vegades també es poden agreujar per motius genètics.

La gingivitis és una afecció reversible si es tracta adequadament i amb temps. És la fase inicial de la malaltia periodontal produïda per l’acumulació de placa bacteriana. Els símptomes són el sagnat de les genives i el canvi de color en les mateixes, tornant-se més vermelles.

És una malaltia periodontal greu i irreversible. Existeix una pèrdua estructural de l’aparell d’inserció i provoca pèrdua de les dents.

Una malaltia periodontal pot derivar en caiguda de les dents i diverses afeccions en el nostre organisme.

A part de la pèrdua de peces dentals, molts estudis relacionen la malaltia periodontal amb altres malalties, com ara:

  • Alteracions cardiovasculars, com infart de miocardi, trombosi, insuficiència coronària o varius. Això és degut a que els microorganismes de la malaltia periodontal provoquen la inflamació de l’endocardi al passar pel torrent sanguini i allotjar-se a vàlvules alterades del cor i en teixits cardíacs prèviament danyats.
  • Les malalties periodontals poden també relacionar-se amb pneumònies bacterianes, bronquitis, malaltia obstructiva crònica i abscessos pulmonars.
  • La diabetis mellitus és una altra malaltia relacionada amb les dolències periodontals ja que presenten factors genètics i alteracions microbiològiques i immunològiques comuns. En aquest cas la glucèmia s’estabilitza després del tractament periodontal i la malaltia periodontal desestabilitza la glicèmia.
  • Altres malalties relacionades amb afectacions periodontals serien afeccions renals, trastorns cervellvasculars i determinades complicacions durant l’embaràs, com part prematur i baix pes del nadó.

La gingivitis afecta entre un 60 i un 75% de les dones embarassades.

En un període inicial es poden tractar amb una neteja dental professional. En casos més avançats es pot realitzar un raspat i allisat radicular o bé una cirurgia periodontal.