Els nens i nenes precisen d’una atenció molt especial per tal que la visita al dentista sigui còmoda i amigable. Per això, comptem amb una especialista propera i amb anys d’experiència en el camp de l’odontopediatria

Preguntes Freqüents

La Sociedad Española de Odontopediatría (S.E.O.P.) defensa que la primera visita al dentista es realitzi en el primer any de vida de l’infant o quan aparegui la primera dent de llet.

Tots dos són hàbits que és millor evitar, donat que pot afectar, a la llarga, tant a les dents com als maxil·lars.

Fins el primer any es poden netejar amb una gassa humida. A partir dels dos anys es pot utilitzar un raspall de dents suau, específicament dissenyat per als més petits. Fins als 6-7 anys és important que els pares participin en el procés de neteja de les dents dels seus fills, donat que aquests encara no han adquirit el desenvolupament neuromuscular suficient per eliminar la placa bacteriana.

És molt important mantenir el bon estat de les <b>dents de llet</b>, no només per afavorir la parla o la masticació, o per raons estètiques, sinó perquè aquestes <b>dents</b> mantenen l’espai reservat a les <b>dents definitives</b>.

El tractament dependrà de si les <b>dents</b> afectades són de llet o definitives i de si aquesta <b>càries</b> ha afectat o no el nervi.

En cas que es tracti de <b>dents de llet</b> i hi hagi afectació del nervi es realitzarà una pulpotomia, o tractament del nervi, que és un procediment diferent a l’endodòncia utilitzada en les dents permanents. En cas que no hi hagi afectació, es tractarà mitjançant un empastament.

Si, degut a la càries, la dent mostra un forat gran s’apliquen unes corones metàl·liques que permeten mantenir l’espai.

S’ha de tenir en compte que molts dels tractaments d’ortodòncia venen provocats per problemes en la pèrdua d’espais de les dents de llet. Per aquest motiu, l’extracció de la dent seria la darrera solució, en cas que sigui inevitable perquè han quedat afectades les arrels de les dents. En aquest cas s’hauria de col·locar també un mantenidor de l’espai.

.

A part dels problemes d’espai indicats anteriorment, una infecció a la dent temporal pot acabar afectant a la dent permanent que posteriorment erupcionarà amb malformacions, taques o lesions.

Poden produir-se en el mateix moment en què apareixen les <b>primeres dents de llet</b>.