General

La higiene dental durant els primers anys de vida

Tenir cura de la higiene dental dels nostres fills és, en realitat, bastant senzill si se sap com fer-ho. Només s’ha de tenir en compte el següent:

Abans que apareguin les dents: utilitzar una gasa esterilitzada i humida. Amb ella s’han de netejar les genives del nadó just després que prengui la llet. La neteja s’ha de fer molt suaument intentant arribar a totes les zones interiors de la boca.
Quan comencen a aparèixer les primeres dents s’ha de repetir l’operació anterior, però amb molta més precaució donat que, durant aquesta època, els nadons estan molt sensibles i pateixen dolor.
Un cop tenen dents: s’ha d’utilitzar un raspall especial per a nadons. S’ha de raspallar molt suaument i només amb aigua, donat que encara no saben escopir el dentífric. Un cop tinguin totes les dents és recomanable raspallar després de cada àpat o, almenys, dos cops al dia.
A partir dels 3 anys el nen ja pot començar a raspallar-se per si mateix ia utilitzar la pasta dentífrica especial per a la seva edat.
A partir dels 5 anys ja es pot utilitzar l’esbandida bucal. S’ha de començar per un que no tingui alcohol ni cap producte perjudicial.

Font: Nosotras.com

General

Raspall elèctric o manual?

Aquesta és l’eterna qüestió alhora de comprar-nos un raspall de dents. La resposta no és senzilla i depèn, sobre tot, de qui som i quins hàbits tenim.

L’objectiu d’un raspall de dents és treure la placa i estimular les genives per tal de prevenir les càries i les malalties de geniva. Està, doncs, provat que un dels dos fa aquesta funció millor que l’altre?

Raspallar-se les dents no és complicat, però s’ha de fer bé. Quan utilitzem un raspall manual s’ha de raspallar amb un angle de 45 graus sobre la dent, començant per la línia de la geniva i usant un moviment circular d’adalt abaix. És important arribar a totes les dents, inclòs les posteriors. Un raspall de tamany i forma correcta ens permetrà fer-ho. En aquest sentit, l’avantatge del raspall elèctric és que els seus capçals són considerablement més petits que els dels raspalls manuals, el que permet arribar a totes les zones. Igualment, acostumen a incorporar un mecanisme oscil·lant rotatori, el que ens estalvia feina.

Igualment, la tècnica perfecta ha de permetre un equilibri entre fer la pressió suficient per eliminar la placa, però sense que aquesta sigui massa forta, el que podria causar danys a dents i geniva. Novament, alguns raspalls elèctrics solucionen aquest problema al incorporar un mecanisme que frena aquesta pressió. Sinó es així, però, i tens problemes de geniva, com geniva sensible, és millor no utilitzar el raspall elèctric donat que poden ser més agressius.

També s’ha demostrat que les persones que utilitzen raspall elèctric acostumen a estar entre un 20% i un 40% més de temps raspallant-se les dents. Això pot estar degut a que la gent es cansa menys o està més motivada per a fer front a la higiene dental.

Molts especialistes, opinen, doncs, que tots aquests factors sumats fan que al final una eliminació mecànica de la placa bacteriana sigui més fàcil i millor realitzada amb un raspall electrònic. Això, però, no vol dir que tots els raspalls elèctrics siguin millors, s’ha d’escollir bé el raspall adequat. Igualment, tampoc vol dir que no es pugui mantenir una bona higiene bucal amb un raspall manual. Al final, lo important és utilitzar la tècnica adequada i destinar el temps necessari per fer-ho.