General

El Sarro i la neteja bucal

 

El “sarro dental” és una capa dura que es forma a les dents a causa de l’acumulació de la placa bacteriana que no s’ha eliminat correctament mitjançant la higiene oral.

Aquesta acumulació, quan no es pot eliminar amb el raspallat i l’ús del fil dental, esdevé una capa dura i calcificada que pot arribar a causar problemes greus com ara: càries, malalties de les genives o mal alè. Sent necessari eliminar-la mitjançant una neteja dental professional amb eines específiques.

Per aquest motiu i per evitar la formació de “sarro”, és fonamental mantenir una bona higiene oral seguint els següents hàbits:

· Raspallat diari:

És essencial raspallar-se les dents mínim dues vegades al dia i amb pasta fluorada.

· Fil dental:

El fil dental elimina la placa entre les dents a racons on el raspall no hi arriba correctament.

· Col·lutori:

Utilitzar un col·lutori antisèptic és beneficiós perquè ajuda a combatre bacteris que causen el “sarro”.

· Evitar àcids:

Reduir l’ingesta d’aliments i begudes àcides evita el debilitament de l’esmalt.

· Neteja de la llengua:

Un netejador lingual ajuda a mantenir una higiene bucal completa.

Visitar regularment la Clínica Dental Claret és clau per a detectar qualsevol signe de “sarro” abans que es converteixi en un problema més greu i per a gaudir d’aquesta neteja professional.

També cal recordar que una dieta equilibrada (evitant aliments molt ensucrats), pot ajudar a prevenir l’acumulació de la placa. I com sempre recordem a Dental Claret, la prevenció és la millor opció per a mantenir un somriure sa i radiant.