General

Una alimentació saludable per a unes dents fortes

 

Mantenir una dieta equilibrada és fonamental per a la salut general, però sabies que també és essencial per a la salut de les teves dents? En aquest article, explorarem quins aliments afavoreixen la salut:

Llet i Derivats Làctics:

La llet, el formatge i el iogurt són rics en calci i fòsfor, minerals essencials per enfortir l’esmalt dental i mantenir les dents fortes. Intenta consumir llet descremada o baixa en greix per obtenir els màxims beneficis sense calories addicionals.

· Verdures de fulla verda:

Les verdures com els espinacs o la bleda són riques en calci, folat i vitamines que beneficien la salut dental. Afegeix aquestes verdures a les teves amanides o batuts per augmentar-ne el consum diari.

· Les pomes:

Les pomes ajuden a netejar les dents mentre menges, estimulant les genives i augmentant la producció de saliva, que ajuda a neutralitzar els àcids a la boca. Pots menjar pomes com a refrigeri entre àpats i per a refrescar la boca.

· Les pastanagues:

Mastegar pastanagues crues augmenta la producció de saliva, que ajuda a netejar la boca i eliminar restes de menjar i bacteris. Porta pastanagues tallades com a refrigeri saludable.

· Les Nous i les Llavors:

Les nous i les llavors són una font excel·lent de proteïnes, calci i altres minerals que ajuden a enfortir les dents i els ossos. Incorpora un grapat de nous a les teves amanides o menja-les com a refrigeri.

I recorda mantenir una dieta equilibrada i limitar el consum d’aliments i begudes ensucrades, raspallar-te les dents dues vegades al dia amb una pasta dental amb fluor, utilitzar fil dental diàriament per eliminar la placa entre les dents i visitar Dental Claret regularment per a revisions i neteges professionals.

General

La importància del fil dental: Un hàbit preventiu essencial

 

El fil dental és una eina d’higiene dental que sovint passa desapercebuda, però té un paper crucial en el manteniment de la salut bucodental. Incorporar el fil dental a la rutina diària de neteja dental és una decisió preventiva que pot tenir efectes significatius a llarg termini en la salut de les genives i les dents.

Per què és important utilitzar el fil dental?

1· Eliminació de residus alimentaris:

El fil dental és eficaç per eliminar els residus d’aliments i les partícules que es queden atrapades entre les dents i en les àrees de difícil accés per al raspall de dents.

2· Prevenció de la placa dental:

La placa dental és una capa incolora de bacteris que pot acumular-se a les dents. Utilitzar fil dental regularment ajuda a prevenir la formació de placa, la qual pot conduir a problemes més greus com la càries dental i la gingivitis.

3· Salut de les genives:

El fil dental no només neteja les superfícies entre les dents sinó també les genives. Redueix la inflamació i el risc de malalties de les genives com la periodontitis, que pot conduir a la pèrdua de dents en casos avançats.

4· Preparació per a futures intervencions dentals:

Mantenir una bona higiene dental mitjançant l’ús regular de fil dental pot reduir la necessitat de tractaments dental avançats.

Com incorporar el fil dental a la teva rutina diària?

Freqüència:

S’aconsella utilitzar fil dental almenys una vegada al dia, preferentment abans d’anar a dormir.

Tècnica correcta:

Utilitza una longitud adequada de fil dental (uns 45 cm) i passa delicadament entre cada dent. Assegura’t de curvar el fil al voltant de cada dent per a una neteja completa.

Complement a altres pràctiques:

No substitueix el raspallat regular de dents, sinó que és complementari.

En resum, incorporar el fil dental a la teva rutina diària no només millorarà la salut de les teves genives i dents, sinó que també previndrà futurs tractaments. No oblidis: una petita inversió de temps en l’ús de fil dental diari comporta grans beneficis.
No saps com utilitzar-lo o si ho estàs fent bé? T’ho expliquem, demana cita.