General

 

El fil dental és una eina d’higiene dental que sovint passa desapercebuda, però té un paper crucial en el manteniment de la salut bucodental. Incorporar el fil dental a la rutina diària de neteja dental és una decisió preventiva que pot tenir efectes significatius a llarg termini en la salut de les genives i les dents.

Per què és important utilitzar el fil dental?

1· Eliminació de residus alimentaris:

El fil dental és eficaç per eliminar els residus d’aliments i les partícules que es queden atrapades entre les dents i en les àrees de difícil accés per al raspall de dents.

2· Prevenció de la placa dental:

La placa dental és una capa incolora de bacteris que pot acumular-se a les dents. Utilitzar fil dental regularment ajuda a prevenir la formació de placa, la qual pot conduir a problemes més greus com la càries dental i la gingivitis.

3· Salut de les genives:

El fil dental no només neteja les superfícies entre les dents sinó també les genives. Redueix la inflamació i el risc de malalties de les genives com la periodontitis, que pot conduir a la pèrdua de dents en casos avançats.

4· Preparació per a futures intervencions dentals:

Mantenir una bona higiene dental mitjançant l’ús regular de fil dental pot reduir la necessitat de tractaments dental avançats.

Com incorporar el fil dental a la teva rutina diària?

Freqüència:

S’aconsella utilitzar fil dental almenys una vegada al dia, preferentment abans d’anar a dormir.

Tècnica correcta:

Utilitza una longitud adequada de fil dental (uns 45 cm) i passa delicadament entre cada dent. Assegura’t de curvar el fil al voltant de cada dent per a una neteja completa.

Complement a altres pràctiques:

No substitueix el raspallat regular de dents, sinó que és complementari.

En resum, incorporar el fil dental a la teva rutina diària no només millorarà la salut de les teves genives i dents, sinó que també previndrà futurs tractaments. No oblidis: una petita inversió de temps en l’ús de fil dental diari comporta grans beneficis.
No saps com utilitzar-lo o si ho estàs fent bé? T’ho expliquem, demana cita.

22 set., 2015

El Bruxisme

El bruxisme és l’hàbit involuntari d’apretar o fregar les dents. Es pot produir tant de dia com de nit i afecta normalment entre un 10% i un 20% de la… Llegir més