General

 

La tardor és una estació que ens porta un seguit de canvis: arriba un nou clima, gaudim de paisatges bucòlics i vivim una modificació d’hàbits. Alguna vegada t’has preguntat com afecta la tardor a les teves dents? Tot i que a primera vista sembli que no hi hagi una connexió directa, en realitat aquesta estació pot tenir un fort impacte en la salut dental per diversos motius.

A Dental Claret us oferim alguns dels factors que poden influir en la salut bucodental durant la tardor:

 

1-Els canvis a la dieta:

Amb l’arribada de la tardor ens acomiadem de les fruites i verdures d’estiu i donem la benvinguda a aliments més “reconfortants”. Això inclou dolços i begudes calentes amb sucre. Aquests aliments i begudes amb un alt contingut de sucre poden augmentar el risc de càries dental si no es controlen adequadament.

2-La hidratació:

A mesura que les temperatures baixen, és comú que les persones consumim més begudes calentes com ara el té o el cafè. Moltes d’aquestes begudes i si es fa un ús abusiu, amb el temps poden arribar a tacar les dents. A més, el té i el cafè contenen àcids que en excés, també poden desgastar l’esmalt dental.

3-Les al·lèrgies i la respiració oral:

La tardor sol ser una temporada d’al·lèrgies per a moltes persones. Pel que l’aparició de la congestió nasal condueix a dur a terme una respiració oral que causa sequedat a la boca. La boca seca és un factor de risc per als problemes dentals, ja que la saliva actua com una defensa natural contra els bacteris.

4-Els canvis en la rutina:

La tardor, és una estació que ha marcat el retorn a l’escola per a molts/es, la qual cosa sovint implica horaris més ajustats. Les rutines atapeïdes poden ocasionar una cura dental descuidada, com oblidar raspallar-se les dents o no fer servir el fil dental de manera regular.

Per a mantenir un somriure sa durant la tardor, és important posar el focus d’atenció a la dieta, reduir el consum de sucre, beure aigua amb regularitat per lluitar contra la sequedat a la boca i mantenir una rutina d’higiene dental, fins i tot enmig d’horaris atrafegats. Amb consciència i cura, pots gaudir de tot el que aquesta preciosa estació té per oferir sense comprometre la salut de les teves dents.
Manté el teu somriure radiant durant tot l’any! I recorda, visita’t periòdicament a Dental Claret.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

03 febr., 2023

Tinc una dent trencada!

Una dent trencada pot afectar tant a l'estètica com a la capacitat masticatòria i de pronunciació, pel que cal ACTUAR. Tot i que l'esmalt dental és molt resistent, en algunes… Llegir més