General

 

La pràctica esportiva pot augmentar el risc de patir lesions dentals, especialment en els esports de contacte com el rugbi, el futbol, el bàsquet o el boxa. Les lesions dentals poden ser doloroses, costoses de tractar i afectar la salut bucodental a llarg termini.

Per això, el més important és prevenir!

“Minimitza el risc de lesions dentals i manté una boca sana i segura durant la pràctica esportiva”

A continuació, presenten algunes de les mesures de prevenció que pots prendre per a reduir el risc de lesions:

1-L’ús d’un protecció bucal:

Utilitzar un protector bucal és una de les maneres més efectives de prevenir les lesions dentals en els esports de contacte. El protector bucal actua com un amortidor que absorbeix l’impacte i protegeix les dents, les genives i les estructures de la boca.

2- Protectors bucals personalitzats:

Encara que existeixin protectors bucals prefabricats, si són personalitzats i proporcionats des d’un/a professional de la salut dental ofereixen un ajustament més precís i, per tant, una millor protecció.

3-Revisió dental regular:

És important que els i les esportistes se sotmetin a revisions dentals regulars per a detectar i tractar qualsevol problema dental abans que es converteixi en una lesió més greu.

4-Atenció immediata a les lesions:

En cas de patir una lesió dental durant la pràctica esportiva, és important rebre atenció mèdica immediata per avaluar i tractar la lesió adequadament.

En resum, la prevenció de les lesions dentals a l’esport és crucial per a la salut bucodental dels i les esportistes.

17 gen., 2017

El temps extrem i les dents

Quan fa fred busquem ràpidament roba d’abric per tal de protegir-nos, però fem alguna cosa per protegir les nostres dents? Tot i que les nostres dents són molt fortes no… Llegir més
02 febr., 2016

Raspall elèctric o manual?

Aquesta és l’eterna qüestió alhora de comprar-nos un raspall de dents. La resposta no és senzilla i depèn, sobre tot, de qui som i quins hàbits tenim. L’objectiu d’un raspall… Llegir més
24 maig, 2023

La periodontitis

La salut bucal és fonamental per al nostre benestar general, i un dels problemes més comuns que afecta moltes persones és la periodontitis. Aquesta malaltia afecta les genives, generant una… Llegir més