General

El mal alè de boca es diu halitosi i és més comú del que creiem, doncs afecta gairebé un 50% de la població. Sovint és ocasional i transitòria i molts adults l’hem patit en algun moment o altra. En alguns casos, però, es pot convertir en una problemàtica habitual i cronificar-se. Així doncs, cal diferenciar l’halitosi puntual de la crònica.

El fet d’esdevenir una halitosi crònica, pot arribar a generar vergonya, inseguretat i fins i tot baixa autoestima a qui ho pateix.

Tot i que l’halitosi no ve originada per una sola causa, pot empitjorar pels tipus d’aliments que es mengen i per hàbits poc saludables. Cal també, diferenciar entre l’halitosi intraoral, produïda en la mateixa boca i l’halitosi de procedència extraoral.

En un 90% dels casos, el mal alè ve d’una causa intraoral, sobretot, d’un tipus de bacteris que es troben a la cavitat oral i que expulsen uns gasos anomenats compostos volàtils sulfurats i que desprenen la desagradable olor.

Us oferim una llista de possibles causes:

– Higiene bucal deficient
– Periodontitis
– Infeccions a la geniva o càries
– Sequedat bucal
– Dieta amb alt contingut amb sucres
– Problemes digestius

Com existeixen moltes causes, cal detectar-les individualment i així, conèixer el tractament més adequat per a cada persona. Igualment, és bo saber algunes recomanacions que ens ajuden a pal·liar-la:

– Realitzar una correcta higiene bucal
– Utilitzar col·lutori bucal
– Beure aigua
– Evitar certs aliments
– Evitar el tabac, l’alcohol o el cafè

Si vols realitzar una consulta per aquest tema, no dubtis. A Claret t’entenem i hi posarem remei. Demana la teva cita ara.

01 des., 2023

Ja mossegues bé?

  Sovint quan mengem no som conscients del nostre moviment bucal tot i que tingui una funció molt important. Mastegar correctament (de forma uniforme, a banda i banda i de forma… Llegir més
31 oct., 2023

La tardor i la salut bucodental

  La tardor és una estació que ens porta un seguit de canvis: arriba un nou clima, gaudim de paisatges bucòlics i vivim una modificació d'hàbits. Alguna vegada t'has preguntat… Llegir més
27 abr., 2023

Els implants de càrrega immediata

En els darrers anys la demanda en serveis d'estètica bucodental ha incrementat considerablement i això ha generat la necessitat d'implementar noves tècniques i protocols que modifiquin i millorin les tècniques… Llegir més