General

El mal alè de boca es diu halitosi i és més comú del que creiem, doncs afecta gairebé un 50% de la població. Sovint és ocasional i transitòria i molts adults l’hem patit en algun moment o altra. En alguns casos, però, es pot convertir en una problemàtica habitual i cronificar-se. Així doncs, cal diferenciar l’halitosi puntual de la crònica.

El fet d’esdevenir una halitosi crònica, pot arribar a generar vergonya, inseguretat i fins i tot baixa autoestima a qui ho pateix.

Tot i que l’halitosi no ve originada per una sola causa, pot empitjorar pels tipus d’aliments que es mengen i per hàbits poc saludables. Cal també, diferenciar entre l’halitosi intraoral, produïda en la mateixa boca i l’halitosi de procedència extraoral.

En un 90% dels casos, el mal alè ve d’una causa intraoral, sobretot, d’un tipus de bacteris que es troben a la cavitat oral i que expulsen uns gasos anomenats compostos volàtils sulfurats i que desprenen la desagradable olor.

Us oferim una llista de possibles causes:

– Higiene bucal deficient
– Periodontitis
– Infeccions a la geniva o càries
– Sequedat bucal
– Dieta amb alt contingut amb sucres
– Problemes digestius

Com existeixen moltes causes, cal detectar-les individualment i així, conèixer el tractament més adequat per a cada persona. Igualment, és bo saber algunes recomanacions que ens ajuden a pal·liar-la:

– Realitzar una correcta higiene bucal
– Utilitzar col·lutori bucal
– Beure aigua
– Evitar certs aliments
– Evitar el tabac, l’alcohol o el cafè

Si vols realitzar una consulta per aquest tema, no dubtis. A Claret t’entenem i hi posarem remei. Demana la teva cita ara.

09 oct., 2015

Quina ortodòncia escollir?

Quan ens diuen que hem de portar ortodòncia, ja sigui per motius estètics o per solucionar problemes d’oclusió, ràpidament ens ve al cap la imatge dels brackets metàl·lics. Aquesta imatge,… Llegir més