Notícies

L’optimisme i l’humor, poden combatre la por al dentista.

Els científics de l’Acadèmia Sahlgrenska de la Universitat de Göteborg , Suècia , han investigat diferents estratègies utilitzades per les persones que pateixen de por al dentista, i amb les quals fan front als tractaments dentals, sent les més destacables per al maneig de l’estrès, l’ optimisme per part del pacient i l’atmosfera d’humor generada per la interacció amb el personal dental.

Una estadística mundial estableix que el 50 per cent de la població adulta pateix algun grau de por al dentista , plantejant-se com un dels temors més comuns i que en la seva forma més greu pot causar un estrès extrem i conduir al que es coneix com fòbia dental , condició que porta a les persones a evitar l’atenció dental , perjudicant així la seva salut oral i general .

Per tal d’augmentar la comprensió de la por dental i les seves causes , els científics de la Universitat de Göteborg van dur a terme dos estudis per investigar les estratègies que utilitzen les persones que pateixen por dental per afrontar la visita al dentista , incloent el tractament dental .

En un estudi es va demanar a les persones que pateixen de por al dentista que omplissin un qüestionari, i els investigadors van poder identificar cinc principals estratègies utilitzades per superar la por dental:

  • La autoeficàcia , l’ús de recursos interns propis , per exemple: “Em dic a mi mateix que he de ser prou fort com per suportar-ho, malgrat la meva por” .
  • Auto distracció , per exemple : “Portar a terme jocs mentals , activar records agradables , etc . , Per deixar de pensar en el tractament” .
  • Distanciament , per exemple : “Crec que la sensació de dolor se sent com una cosa diferent , com endormiscament”.
  •  La pregària , per exemple : “Reso perquè el tractament s’acabi aviat” .
  • Optimisme , per exemple: “Tractar de pensar en el futur , com serà tot després del tractament “.

El segon estudi es va basar en l’humor , com un dels factors més importants per als pacients que pateixen por dental , ja que les barreres psicològiques es poden dividir per l’humor i així reduir l’estrès , augmentar el benestar i generar un ambient interactiu agradable .