General

Quan es tracta de substituir dents perdudes, les pròtesis dentals són una opció popular i efectiva. Hi ha dues categories principals de pròtesis: les fixes i les removibles. És important entendre les diferències entre aquestes opcions per triar la més adequada per a cada pacient. En aquest article, explorarem les característiques i beneficis de les pròtesis fixes i removibles per ajudar-te a prendre una decisió informada.

Pròtesis fixes

Les pròtesis fixes són aquelles que es col·loquen permanentment a la boca i estan fixades als implants dentals o a les dents existents. Aquest tipus de pròtesis ofereix una gran estabilitat i funcionalitat.
Algunes de les seves característiques clau són:
• Proporcionen una sensació de dents naturals i són extremadament estables. Els pacients poden menjar, parlar i somriure amb confiança.

• No cal retirar les pròtesis per a la neteja diària, ja que es poden mantenir com les mateixes dents naturals amb raspallat i ús de fil dental.

• Són dissenyades per adaptar-se perfectament a la forma i el color de les dents naturals, oferint un somriure harmoniós i atractiu.

Pròtesis removibles

Les pròtesis removibles són aquelles que es poden treure i posar segons li convingui al pacient. Aquestes pròtesis són suportades per l’estructura òssia de la mandíbula o per la boca mateixa.
Algunes de les seves característiques principals són:
• Són una opció més flexible, ja que poden ser retirades fàcilment pel pacient per a la neteja o altres necessitats.

• Són una opció més econòmica en comparació amb les pròtesis fixes.

• Poden ser una opció provisional o adequada per a pacients amb problemes de salut bucodental més complexos.

Quina és la més adequada per tu?

Triar entre pròtesis fixes i removibles dependrà de diversos factors, com la teva salut bucodental, la qualitat de la teva massa òssia o simplement per preferències teves envers la comoditat. I si encara tens dubtes, contacta amb el nostre equip d’especialistes! Estem ubicats a Puig-Reig i oferim solucions bucodentals per a tota la família!

09 oct., 2015

Quina ortodòncia escollir?

Quan ens diuen que hem de portar ortodòncia, ja sigui per motius estètics o per solucionar problemes d’oclusió, ràpidament ens ve al cap la imatge dels brackets metàl·lics. Aquesta imatge,… Llegir més
02 febr., 2017

Com escollir un bon dentista?

Et donem algunes de les claus per poder fer una bona tria: 1.- Situació geogràfica. Lògicament el més còmode és que la consulta estigui a prop de la teva zona,… Llegir més