General

Quan es tracta de substituir dents perdudes, les pròtesis dentals són una opció popular i efectiva. Hi ha dues categories principals de pròtesis: les fixes i les removibles. És important entendre les diferències entre aquestes opcions per triar la més adequada per a cada pacient. En aquest article, explorarem les característiques i beneficis de les pròtesis fixes i removibles per ajudar-te a prendre una decisió informada.

Pròtesis fixes

Les pròtesis fixes són aquelles que es col·loquen permanentment a la boca i estan fixades als implants dentals o a les dents existents. Aquest tipus de pròtesis ofereix una gran estabilitat i funcionalitat.
Algunes de les seves característiques clau són:
• Proporcionen una sensació de dents naturals i són extremadament estables. Els pacients poden menjar, parlar i somriure amb confiança.

• No cal retirar les pròtesis per a la neteja diària, ja que es poden mantenir com les mateixes dents naturals amb raspallat i ús de fil dental.

• Són dissenyades per adaptar-se perfectament a la forma i el color de les dents naturals, oferint un somriure harmoniós i atractiu.

Pròtesis removibles

Les pròtesis removibles són aquelles que es poden treure i posar segons li convingui al pacient. Aquestes pròtesis són suportades per l’estructura òssia de la mandíbula o per la boca mateixa.
Algunes de les seves característiques principals són:
• Són una opció més flexible, ja que poden ser retirades fàcilment pel pacient per a la neteja o altres necessitats.

• Són una opció més econòmica en comparació amb les pròtesis fixes.

• Poden ser una opció provisional o adequada per a pacients amb problemes de salut bucodental més complexos.

Quina és la més adequada per tu?

Triar entre pròtesis fixes i removibles dependrà de diversos factors, com la teva salut bucodental, la qualitat de la teva massa òssia o simplement per preferències teves envers la comoditat. I si encara tens dubtes, contacta amb el nostre equip d’especialistes! Estem ubicats a Puig-Reig i oferim solucions bucodentals per a tota la família!

24 maig, 2023

La periodontitis

La salut bucal és fonamental per al nostre benestar general, i un dels problemes més comuns que afecta moltes persones és la periodontitis. Aquesta malaltia afecta les genives, generant una… Llegir més
17 gen., 2017

El temps extrem i les dents

Quan fa fred busquem ràpidament roba d’abric per tal de protegir-nos, però fem alguna cosa per protegir les nostres dents? Tot i que les nostres dents són molt fortes no… Llegir més