General

 

La salut dental és essencial en qualsevol etapa de la vida, però pren un paper encara més important en la tercera edat. A mesura que envellim, és comú experimentar una sèrie de problemes bucodentals que poden afectar la nostra qualitat de vida. En aquesta ocasió, parlarem dels problemes més comuns i de les solucions per mantenir una salut dental òptima durant aquesta etapa de la vida.

1. Pèrdua de Dents:

La pèrdua de dents és una preocupació freqüent entre els adults més grans. Causes com la malaltia periodontal i les càries, poden conduir a la pèrdua de dents, afectant la capacitat de mastegar i la salut digestiva en general.

2.Malalties de les Dents i les Genives:

La malaltia periodontal és més comuna a mesura que envellim, podent conduir a la inflamació de les genives i fins i tot a la pèrdua d’os mandibular. Mantenir una adequada higiene dental i fer visites regulars a la clínica dental pot ajudar a prevenir aquesta condició.

3.Xerostomia (Boca Seca):

Molts medicaments prescrits per a problemes de salut comuns poden causar sequedat bucal, augmentant el risc de càries i malalties de les genives. L’ús de productes específics pot ajudar a mantenir la boca hidratada.

4.Sensibilitat Dental:

Amb l’edat, les genives poden retirar-se, exposant les superfícies dentals sensibles. L’ús de pasta de dents específica per a la sensibilitat dental pot ajudar a mitigar aquesta problemàtica.

5.Risc de Càncer Oral:

El risc de càncer oral augmenta amb l’edat, per la qual cosa és important realitzar exàmens dentals regulars per detectar qualsevol anomalia a temps.

En conclusió, la cura dental durant la tercera edat és vital per mantenir una òptima qualitat de vida. Pel que es necessita una combinació de: bons hàbits d’higiene oral, dieta equilibrada i rica en nutrients per a la salut dental i òssia i visites regulars a Dental Claret.

02 febr., 2016

Raspall elèctric o manual?

Aquesta és l’eterna qüestió alhora de comprar-nos un raspall de dents. La resposta no és senzilla i depèn, sobre tot, de qui som i quins hàbits tenim. L’objectiu d’un raspall… Llegir més
28 jul., 2023

Què és la sensibilitat dental?

La sensibilitat dental és una condició comuna que afecta moltes persones, provocant una sensació incòmoda i d’irritació quan les dents entren en contacte amb aliments o begudes fredes, àcides o… Llegir més