General

 

Sabem que fumar tabac té una sèrie de repercussions negatives sobre la salut en general. Però cal destacar una àrea específica que sovint passa desapercebuda: la salut bucodental. El simple acte de fumar te un impacte profund en la nostra boca, afectant des de l’estètica fins a la funcionalitat del nostre somriure.
Us mostrem algunes de les repercussions més importants que el tabac pot tenir sobre la nostre salut bucodental:

1. Dents Tacades:

Un dels efectes més visibles del tabac en la boca són les taques a les dents. Els components químics presents en el tabac poden penetrar en l’esmalt dental, causant un aspecte desagradable que és difícil d’ eliminar només amb la higiene dental habitual.

2. Mal alè:

Fumar tabac pot deixar un olor persistent a la boca, conegut com a “alè de fumador”. Aquesta olor desagradable pot ser difícil de disfressar, fins i tot amb l’ús de xiclets o caramels, ja que el problema resideix en les pròpies condicions de la boca d’un/a fumador/a.

3· Malalties de les genives:

Fumar tabac és un factor de risc important per al desenvolupament de malalties de les genives, com la gingivitis i la periodontitis. Aquestes malalties poden causar inflamació, sagnat i, en casos més greus, la pèrdua de teixit gingival i fins i tot la pèrdua dental.

4· Retard en la curació després d’intervencions dentals:

Les persones fumadores tenen una capacitat de curació més lenta després de les intervencions dentals, com ara l’extracció de dents o la col·locació d’implants. Aquest retard en la curació pot allargar el temps de recuperació i augmentar el risc de complicacions postoperatòries.

5. Major risc de càries dental:

El tabac pot contribuir a un entorn bucal més propens a les càries dental. Això es deu principalment a la disminució del flux sanguini a la boca i la reducció de la producció de saliva, que són mecanismes naturals del cos per protegir les dents contra la càries.

En conclusió, fumar tabac no només afecta la nostra salut general, sinó també la nostra salut dental de manera significativa. A més dels efectes estètics desagradables, com les dents tacades i el mal alè, el tabac pot augmentar el risc de diverses malalties dentals i complicar la curació després d’intervencions dentals.
Deixar de fumar pot ser un pas crucial cap a un somriure més saludable i radiant. Demana cita a Dental Claret.

22 set., 2015

El Bruxisme

El bruxisme és l’hàbit involuntari d’apretar o fregar les dents. Es pot produir tant de dia com de nit i afecta normalment entre un 10% i un 20% de la… Llegir més
09 oct., 2015

Quina ortodòncia escollir?

Quan ens diuen que hem de portar ortodòncia, ja sigui per motius estètics o per solucionar problemes d’oclusió, ràpidament ens ve al cap la imatge dels brackets metàl·lics. Aquesta imatge,… Llegir més
28 jul., 2023

Què és la sensibilitat dental?

La sensibilitat dental és una condició comuna que afecta moltes persones, provocant una sensació incòmoda i d’irritació quan les dents entren en contacte amb aliments o begudes fredes, àcides o… Llegir més