General

Cada cop més els esportistes d’elit tenen cura de la seva salut dental. De fet, l’odontologia en l’esport és una disciplina que s’encarrega de la prevenció i el tractament de malalties bucodentals que poden arribar a afectar l’estat general de l’esportista i baixar el seu rendiment.

La Academy for Sport Dentistry, organització fundada l’any 1983, ha tret les seves conclusions en el que a aquest camp es refereix:

  • La mala oclusió dental i la mossegada creuada està relacionada amb problemes de l’equilibri en el cos i dolors d’esquena i coll. De fet, es calcula que un 30% dels dolors musculars de coll i esquena es deuen a això. La teva posició mandibular està directament relacionada amb la columna vertebral, amb les diferents cadenes musculars i amb la teva tonicitat postural, de manera que una mala oclusió, bruxisme (fregar les dents) o una absència de dents pot provocar contractures i tendència a la fatiga.
  • Les infeccions dentals focalitzades són responsables de problemes musculars i cronificació de les lesions. Les bactèries de la cavitat oral present a les infeccions bucodentals passen a la circulació sanguínia. Posteriorment, la sang va depositant totes aquestes bactèries als músculs i articulacions. En conseqüència, el pacient pot patir una pèrdua de to fibril·lar, fatiga i inflamació articular.
  •  L’absència de peces dentals i una mossegada deficient dificulten la digestió.

 

S’ha de mirar la salut per davant de tot així que, ja saps, si pateixes alguna lesió muscular persistent i no trobes el seu origen ni fent sessions de fisioteràpia ni seguint les indicacions del teu metge, fes en paral·lel una revisió dental per tal de sortir de dubtes.

17 gen., 2017

El temps extrem i les dents

Quan fa fred busquem ràpidament roba d’abric per tal de protegir-nos, però fem alguna cosa per protegir les nostres dents? Tot i que les nostres dents són molt fortes no… Llegir més
09 oct., 2015

Quina ortodòncia escollir?

Quan ens diuen que hem de portar ortodòncia, ja sigui per motius estètics o per solucionar problemes d’oclusió, ràpidament ens ve al cap la imatge dels brackets metàl·lics. Aquesta imatge,… Llegir més
02 febr., 2017

Com escollir un bon dentista?

Et donem algunes de les claus per poder fer una bona tria: 1.- Situació geogràfica. Lògicament el més còmode és que la consulta estigui a prop de la teva zona,… Llegir més

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *