General

Cada cop més els esportistes d’elit tenen cura de la seva salut dental. De fet, l’odontologia en l’esport és una disciplina que s’encarrega de la prevenció i el tractament de malalties bucodentals que poden arribar a afectar l’estat general de l’esportista i baixar el seu rendiment.

La Academy for Sport Dentistry, organització fundada l’any 1983, ha tret les seves conclusions en el que a aquest camp es refereix:

  • La mala oclusió dental i la mossegada creuada està relacionada amb problemes de l’equilibri en el cos i dolors d’esquena i coll. De fet, es calcula que un 30% dels dolors musculars de coll i esquena es deuen a això. La teva posició mandibular està directament relacionada amb la columna vertebral, amb les diferents cadenes musculars i amb la teva tonicitat postural, de manera que una mala oclusió, bruxisme (fregar les dents) o una absència de dents pot provocar contractures i tendència a la fatiga.
  • Les infeccions dentals focalitzades són responsables de problemes musculars i cronificació de les lesions. Les bactèries de la cavitat oral present a les infeccions bucodentals passen a la circulació sanguínia. Posteriorment, la sang va depositant totes aquestes bactèries als músculs i articulacions. En conseqüència, el pacient pot patir una pèrdua de to fibril·lar, fatiga i inflamació articular.
  •  L’absència de peces dentals i una mossegada deficient dificulten la digestió.

 

S’ha de mirar la salut per davant de tot així que, ja saps, si pateixes alguna lesió muscular persistent i no trobes el seu origen ni fent sessions de fisioteràpia ni seguint les indicacions del teu metge, fes en paral·lel una revisió dental per tal de sortir de dubtes.

02 febr., 2016

Raspall elèctric o manual?

Aquesta és l’eterna qüestió alhora de comprar-nos un raspall de dents. La resposta no és senzilla i depèn, sobre tot, de qui som i quins hàbits tenim. L’objectiu d’un raspall… Llegir més
27 abr., 2023

Els implants de càrrega immediata

En els darrers anys la demanda en serveis d'estètica bucodental ha incrementat considerablement i això ha generat la necessitat d'implementar noves tècniques i protocols que modifiquin i millorin les tècniques… Llegir més

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *