General

 

Sovint quan mengem no som conscients del nostre moviment bucal tot i que tingui una funció molt important. Mastegar correctament (de forma uniforme, a banda i banda i de forma alterna) és clau per a una bona digestió i una bona salut bucal.

Si habitualment masteguem per un sol costat estem realitzant una “masticació unilateral”. I sabies que si només entrenem uns músculs de la boca això pot fer que una part del nostre cos estigui més contracturada? El que succeeix a la boca també té relació amb la posició del nostre cos.

Aquí tens alguns consells per mastegar adequadament i gaudir d’una millor salut:

1-Pren-te el teu temps:

No mengis precipitadament, inverteix almenys 20-30 minuts per a cada àpat. Això, ajudarà a reduir l’estrès al sistema digestiu i permetrà una millor absorció dels nutrients.

2-En porcions petites:

Talla el teu menjar en porcions més petites. Facilitarà la masticació i la barreja d’aliments amb la saliva, iniciant de forma correcta el procés digestiu.

3-Mastega repetidament:

Mastega cada mos entre 20 i 30 vegades abans d’empassar. La saliva conté enzims que ajuden a descompondre els aliments, cosa que farà que sigui més fàcil pair-los.

4-Fes servir ambdós costats de la boca:

Assegura’t de mastegar amb ambdós costats de la boca per estimular de manera uniforme els músculs de la mandíbula.

5-Gaudeix del menjar:

Concentra’t en el sabor, la textura i l’aroma dels aliments. Gaudir cada mos no només et fa conscient del que menges, sinó que també t’ajudarà a mastegar millor.

6-Descansa entre cada mos:

Col·loca els coberts a taula i descansa un moment entre mos i mos. Això ajudarà a no sobrecarregar el sistema digestiu i a gaudir més del menjar.

Si necessites més assessorament contacta amb nosaltres. Vetllem per la teva salut bucodental.

09 oct., 2015

Quina ortodòncia escollir?

Quan ens diuen que hem de portar ortodòncia, ja sigui per motius estètics o per solucionar problemes d’oclusió, ràpidament ens ve al cap la imatge dels brackets metàl·lics. Aquesta imatge,… Llegir més