General

En els darrers anys, han proliferat de forma exponencial els anuncis i les ofertes d’ortodòncia invisible ja sigui per xarxes, televisió o per altres mitjans digitals i en paper. Sent també nombrosos els influencers i famosos que en descriuen els seus nombrosos beneficis.
I tot i que ens sembli pur màrqueting o en un primer terme quelcom fràgil i ineficaç, l’ortodòncia invisible és un gran avenç en l’àmbit de l’odontologia.

Els tres punts claus:

– Estètica:
En l’imaginari col·lectiu existeix la imatge dels coneguts com a “ferros” o brackets, aparells amb els quals el somriure es veu compromès visualment. En canvi, amb l’ortodòncia invisible és gairebé imperceptible saber que es duu per la resta de persones.

– Comoditat i higiene:
Els alineadors són removibles, pel que es poden treure, permetre’n per exemple rentar-se les dents o menjar sense ells per a una major comoditat i higiene. Alhora, són pràctics de dur i sobretot, eviten les molèsties típiques que ocasionen altres tipologies de brackets.

– Efectivitat:
El disseny dels alineadors invisibles, és realitzat a partir d’estudis 3D amb escàner digital, per la qual cosa són personalitzats. D’aquesta forma és mesura cronològicament el tractament, sabent quins seran els moviments esperats de les peces dentals i del resultat final.

I el més rellevant

El més rellevant, però, és que cada pacient ha de ser aconsellat per un especialista en l’ús d’un mètode o altre. Ja que cada ortodòncia en tractar-se d’una opció diferenciada, ens aporta uns beneficis també diferenciats. La tria d’aquesta, ve lligada a cada cas en concret i necessitat especifica.
Així que deixant a banda les modes, l’augment de l’ortodòncia invisible es deu sobretot, als seus grans beneficis.

17 gen., 2017

El temps extrem i les dents

Quan fa fred busquem ràpidament roba d’abric per tal de protegir-nos, però fem alguna cosa per protegir les nostres dents? Tot i que les nostres dents són molt fortes no… Llegir més
09 oct., 2015

Quina ortodòncia escollir?

Quan ens diuen que hem de portar ortodòncia, ja sigui per motius estètics o per solucionar problemes d’oclusió, ràpidament ens ve al cap la imatge dels brackets metàl·lics. Aquesta imatge,… Llegir més
03 nov., 2015

L’esport i les dents

Cada cop més els esportistes d’elit tenen cura de la seva salut dental. De fet, l’odontologia en l’esport és una disciplina que s’encarrega de la prevenció i el tractament de… Llegir més