General

 

L’embaràs és una etapa plena de canvis i emocions. I és durant aquests nou mesos, que el cos de la dona experimenta una sèrie de canvis hormonals i d’hàbits que poden arribar a modificar o empitjorar la salut bucodental. Per aquesta raó, existeix un augment del risc a patir problemes dentals comuns.
La gingivitis, l’increment del risc de càries, els canvis en la saliva, el granuloma de l’embaràs l’erosió dental, són alguns exemples de les complicacions que poden aparèixer durant aquest període.

“Sabies que afectacions com
la gingivitis gestacional es presenten
en dues de cada tres dones embarassades?”

Els 4 punts claus:

1. La higiene:

És essencial mantenir una òptima higiene dental durant l’embaràs. Això implica raspallar-se les dents després de cada àpat amb un raspall suau i utilitzar fil dental.

2. Els vòmits i el reflux:

Moltes dones embarassades pateixen de vòmits i reflux, la qual cosa pot provocar un canvi en la saliva i l’erosió de l’esmalt dental, augmentant la susceptibilitat a la càries.

3. Els canvis d’hàbits alimentaris:

La dona embarassada pot començar a ingerir petites quantitats de menjar amb més freqüència. Cal reduir al màxim la ingesta d’aliments rics en sucre.

4. Antecedents de patologies dentals:

Si existeixen patologies prèvies de malalties bucodentals, poden veure’s empitjorades.

L’embaràs és un moment ideal per posar una atenció especial a la higiene oral i assegurar- se de mantenir una boca saludable. És recomanable agendar una revisió odontològica amb Dental Claret per prevenir complicacions, especialment durant el segon trimestre de l’embaràs.

28 jul., 2023

Què és la sensibilitat dental?

La sensibilitat dental és una condició comuna que afecta moltes persones, provocant una sensació incòmoda i d’irritació quan les dents entren en contacte amb aliments o begudes fredes, àcides o… Llegir més
02 febr., 2016

Raspall elèctric o manual?

Aquesta és l’eterna qüestió alhora de comprar-nos un raspall de dents. La resposta no és senzilla i depèn, sobre tot, de qui som i quins hàbits tenim. L’objectiu d’un raspall… Llegir més
01 des., 2023

Ja mossegues bé?

  Sovint quan mengem no som conscients del nostre moviment bucal tot i que tingui una funció molt important. Mastegar correctament (de forma uniforme, a banda i banda i de forma… Llegir més