General

En els darrers anys la demanda en serveis d’estètica bucodental ha incrementat considerablement i això ha generat la necessitat d’implementar noves tècniques i protocols que modifiquin i millorin les tècniques clàssiques i actuals.
D’entre aquesta necessitat i el desig d’acurtar el temps dels tractaments van sorgir els implants de càrrega immediata.

El procediment de la càrrega immediata

Aquest tipus d’implantologia consisteix a extreure la dent natural existent, col·locar l’implant i tot seguit carregar sobre el mateix una peça dental provisional, tot en una mateixa intervenció.

A diferència de la tècnica convencional aquesta es fa en un sol dia, des de l’extracció fins a la col·locació de l’implant i de les corones provisionals.

No obstant això, les corones protèsiques finals es col·loquen quatre mesos després d’haver carregat les provisionals. Tot i això, aquesta tècnica segueix sent molt més ràpida que la implantologia tradicional, que pot tardar fins a sis mesos a col·locar la corona.

Beneficis i avantatges d’aquest tractament

– Duració més curta del tractament: Com hem comentat, es fan totes les intervencions en un sol dia. El pacient només haurà d’esperar 4 mesos a poder lluir la peça dental final.
– Dentadura perfecta des del primer moment: El pacient surt de la clínica amb dents noves i perfectes el primer dia del tractament.
– Adaptació més ràpida i eficaç de la geniva: Des del moment que es col·loca la corona provisional, la geniva va prenent forma partint d’aquesta peça temporal, permetent així que la geniva s’adapti de forma immediata i sense cap problema a l’hora de col·locar la corona final.
– Millora de l’estètica i la salut bucodental: Els implants no només tapen un simple forat del teu somriure sinó que també eviten malalties bucodentals provocades per la mancança de peces a la dentadura.

Com saber si ets apte per a un implant de càrrega immediata

No tots els pacients són aptes per aquest tipus d’implantologia.

L’odontòleg ha d’examinar la boca del pacient que desitgi realitzar aquest tractament per així poder determinar la seva viabilitat.

Els requisits són similars als dels implants tradicionals:

-Bona salut general del pacient, és a dir, que el pacient no pateixi diabetis o qualsevol malaltia que afecti al sistema immunitari o a la capacitat de l’organisme per recuperar-se de la intervenció.

– Una boca sense problemes periodontals.

– Suficient massa òssia per a la col·locació de l’implant.

– Pacient preferiblement no fumador.

24 maig, 2023

La periodontitis

La salut bucal és fonamental per al nostre benestar general, i un dels problemes més comuns que afecta moltes persones és la periodontitis. Aquesta malaltia afecta les genives, generant una… Llegir més
03 nov., 2015

L’esport i les dents

Cada cop més els esportistes d’elit tenen cura de la seva salut dental. De fet, l’odontologia en l’esport és una disciplina que s’encarrega de la prevenció i el tractament de… Llegir més
02 febr., 2016

Raspall elèctric o manual?

Aquesta és l’eterna qüestió alhora de comprar-nos un raspall de dents. La resposta no és senzilla i depèn, sobre tot, de qui som i quins hàbits tenim. L’objectiu d’un raspall… Llegir més