General

Quan ens diuen que hem de portar ortodòncia, ja sigui per motius estètics o per solucionar problemes d’oclusió, ràpidament ens ve al cap la imatge dels brackets metàl·lics. Aquesta imatge, però, no s’ajusta a la realitat. Avui en dia existeixen diferents tipus d’ortodòncia i podem trobar la que s’adapti millor a la nostra personalitat o a la nostra butxaca:

1.- Brackets Metàl·lics

Són d’acer inoxidable i es divideixen en dos parts separades per a cada arcada dental. Els brackets metàl·lics són utilitzats amb més freqüència, especialment per nens i adolescents, ja que són els més econòmics i no permeten la seva extracció, fet que evita la “temptació” de no posar-s’ho. A més, ajuda a corregir ràpidament els problemes de posició de les dents. Estèticament, però, són els més visibles.

Avantatge: És el tractament més econòmic i dona molts bons resultats. A més, un cop adaptada la dent la molèstia és lleu.

Desavantatge: Molèstia a l’inici del seu ús. Poden també aparèixer ferides de forma temporal i resulta molest per un bon raspallat de dents.

 

2.- Brackets de ceràmica

Es podria dir que els brackets de ceràmica són el germà estètic del bracket metàl·lic. Els brackets es caracteritzen per la seva tonalitat. Estan dissenyats per passar el més desapercebuts possibles, ja sigui pel seu tó transparent o bé adaptant-se al color natural de les dents. El preu d’aquesta ortodòncia és lleugerament superior a la dels brackets metàl·lics.

 

3.- Ortodòncia invisible

Es la darrera novetat en ortodòncia. Es realitza amb una sèrie de fèrules transparents o alineadors que es fabriquen a mida exclusiva de cada pacient i es renoven i adapten amb periodicitat. Això permet que passin pràcticament desapercebuts i que es puguin treure i posar quan sigui necessari.

Avantatge: Molt estètica. Permet una gran neteja de les dents al poder-se treure

Desavantatges: No recomanable per a nens al ser removible ja que podrien treure-se-la. No és tan econòmica com els brackets.

 

 

És important saber que pràcticament tots els dentistes realitzen les ortodòncies mitjançant revisions mensuals. Això permet que el pagament es realitzi de forma gradual, no causant un gran impacte econòmic sobre el pacient

03 març, 2023

Aquell espai entre les dents…

L’espai que queda més gran entre els dos incisius centrals superiors, s’anomena diastema. I segurament, coneixes a una persona adulta amb aquesta característica. A més, també és molt habitual veure-ho… Llegir més
03 nov., 2015

L’esport i les dents

Cada cop més els esportistes d’elit tenen cura de la seva salut dental. De fet, l’odontologia en l’esport és una disciplina que s’encarrega de la prevenció i el tractament de… Llegir més

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *